Proeftuin Meerhoven 17 september

De tuin staat er schitterend bij
Proeftuin Meerhoven 17 september

Het was zondag droog en het werd steeds zonniger in de Proeftuin. De tuin bloeit en groeit en de vrijwilligers gingen weer aan de slag. Met name de haag werd weer uitgebreid en in dit tempo is de tweede haag over een paar weken af. Sury kwam ook helpen en kreeg aardbeien mee voor thuis. Leo deelde pompoenen uit aan de vrijwilligers en oogstte een paar fraaie exemplaren die Erling zaterdag tot een speciaal gerecht verwerkt. Kees en Marjola startten met het opbouwen van de kleine tuinkas. Kortom, volop bedrijvigheid onder een zonnige hemel.

De tuinkas is een tweedehandsje en moest ‘even’ worden gemonteerd. De zonnebloem panelen van Buurkracht kregen een tweede leven als achterwand, want niet alle glasplaten waren meer bruikbaar of aanwezig. Een mooie vorm van duurzaam materiaalgebruik. Maar ondanks de inzet van de zonnebloem panelen, ontbreken nog een paar glasplaten. Deze zijn inmiddels besteld en worden binnenkort w geplaatst, zodat de kas haar functie kan uitoefenen.

De kas is voorzien van regengootjes, dus is de opvang van water in regentonnen weer een stapje dichterbij gekomen. Nu nog even de water naar de ton leiden en weer een stukje waterbeheer geregeld.