Sleedoornhaag als afscheiding voor Proeftuin.

Bij een Proeftuin hoort geen betonnen afscheiding, maar wel een afscheiding van natuurlijke materialen. Er werd druk gewerkt om met boomstammetjes en takken een natuurlijke afscheiding te realiseren.  De afscheiding zag er na een tijdje dan ook prima uit. Maar deze afscheiding bleek toch wel gevoelig voor windvlagen en natuurlijk verval, dus de vraag werd: hoe lossen wij dit op?

Na wat brainstormen kwam de groep uit op een haag van sleedoorn. Deze haag groeit relatief snel, en draagt in het najaar mooie blauwe bessen.

In Waterrijk wordt sleedoorn gebruikt als gemeentelijke erfafscheiding en is goed binnen de gewenste grenzen te houden. De werkgroep gaat dan ook een aantal bessen thuis opkweken om deze in het voorjaar als haag rond de Proeftuin te planten.

Sleedoorn in haagvorm is goed te herkennen, maar wilde sleedoorn groeit als een sterk vertakte struik. Voor verspreiding van sleedoorn zorgen vogels die in het najaar/winter de bessen eten en de zaden daarna weer uitscheiden. Het is dus goed mogelijk dat u in uw omgeving een sleedoornstruik aantreft, waar u niet erg blij van wordt. Sleedoorn heeft scherpe stekels en dan gevoelige prikken uitdelen. Mocht u van de ongevraagde sleedoorn af willen, dan zijn wij als Proeftuin graag bereid om haar in onze haag aan te planten. Iedere zondag zijn wij van 10:00– 12:00 uur aanwezig.

In onze proeftuin hebben wij ook nog ruimte om uw overtollige struiken van allerhande vruchten een nieuwe verblijfplaats te geven.

Hebt u vragen of wilt u gewoon een keertje een kijkje nemen in onze Proeftuin, dan bent u van harte welkom.