De proeftuin begint groen te kleuren

Proeftuin Meerhoven is pas enkele maanden in bedrijf, maar begint steeds meer tot leven te komen.
De proeftuin begint groen te kleuren

Gisteren in de proeftuin de eerste, voorzichtig rood kleurende aalbessen gespot. Een fleurige bes op een mooie meidag. Ik werd daar helemaal blij van.

De volwassen bessenstruiken hebben het goed naar hun zin in Proeftuin Meerhoven. Maar ook stekjes kruisbes laten  al kleine besjes zien, dus dat beloofd lekker fruit snoepen deze zomer!

Ik zie verse spinazie, die geoogst kan worden, maar ook aardbeiplanten die mooie bloemen vormen en hopelijk veel heerlijke aardbeien voortbrengen. De tuinbonen doen ook erg hun best om aandacht te trekken en de kapucijners zoeken een houvast aan de houtwal en ik kan zo nog wel even doorgaan.

Maar kom zelf eens een kijkje nemen in onze proeftuin. Natuurlijk mag je(klein) kinderen meenemen, want hovenier Leo vertelt je graag over de gewassen die hij met vrijwilligers onderhoudt. Leo weet alles van tuinieren, dus als uw kinderen toch een tikje moeite hebben om de gratis zaadjes van de grutter tot mooie en eetbare groenten te kweken, Leo kan de (klein)kinderen beslist van advies voorzien en mogelijk heeft hij al exemplaren van de onwillige zaadjes in de proeftuin staan, zodat het voorbeeld is te bekijken.

Maar onze proeftuin is woensdagmiddag 17 mei van 14:00 toto 16:00 uur de werkplaats voor de bouw van het insectenhotel. Anita Liebregts heeft de leiding van deze workshop, waar alle (klein)kinderen gratis aan kunnen deelnemen. Het belooft een stralende dag te worden, dus stap met uw (klein)kind op de fiets en neem deel aan de bouw van het insectenhotel. Vergeet niet om je even aan te melden.

De proeftuin is niet alleen een werkplaats, maar ook een ontmoetingsplek voor Meerhovenaren en andere belangstellenden voor duurzaam tuinieren. Om de proeftuin te kunnen runnen, kun je een bijdrage leveren door lid te worden van de proeftuin. Maar ook giften in natura zijn erg welkom. Op dit  moment kunnen wij (rest partijen) fijnmazig kippengaas goed gebruiken om kritische velden af te schermen voor ongewenste gasten. Maar ook een kruiwagen, tuingereedschap die u niet meer gebruikt, partytent en jerrycans (water moet wij op afstand halen) nemen wij graag van u in ontvangst.

Om even tussen het werk te pauzeren hebben wij van buurtgenoten gratis stoelen gekregen, waar wij graag met je over de proeftuin met je van gedachten wisselen om daarna weer samen gezellig aan de slag te gaan.

Graag ontmoeten wij je in onze steeds groener worden Proeftuin Meerhoven!